Karakteristikat

Uji Oligomineral Tepelene dallohet për ekuilibrin perfekt të mineraleve të cilat janë shumë të rëndësishme për organizmin e njeriut dhe hidratimin e tij cdo dite.Vetitë diuretike të ujit Tepelene e bëjnë atë shumë të këshillueshëm për konsumim të përditshëm me qëllim eleminimin e toksinave të trupit.Dallohet si një uje me sasi të ulët të natriumit,vetëm 1,6 mg/l dhe si i tillë këshillohet për personat me hipertesion dhe mbi të gjitha nuk përmban metale të rënda të cilat janë toksike për organizmin tonë.Tepelene është uji i duhur për konsum nga fëmijët 0-6 vjec pasi përmban sasi shumë të ulët fluori,vetëm 0,04 mg/l.

 

 

Analizat kimike dhe fiziko-kimike te Ujit Tepelene
Mbetja e thate ne 180°C   
130,0 mg/l
Anhidrid karbonik i lire      
2,10 mg/l
Kalcium Ca++                      
52,6 mg/l
Natrium Na+                        
1,60 mg/l
Magnez  Mg ++                    
0,48 mg/l
Kalium K+                             
0,34 mg/l
Nitrate NO3-                         
1,60 mg/l
Fluor F–
0,04 mg/l