Në vitet e kaluara Shoqëria Uji i Ftohtë Tepelenë ka sponsorizuar shumë  evente sportive dhe shumë aktivitete kulturore.

Në vitin 2004 Uji Tepelenë filloi një raport bashkëpunimi me Federatën Shqipëtare të Futbollit,duke u bërë ujë i Skuadrave Shqiptare të futbollit.Kontrata e nënshkruar për 2 vite deri në 2012 është rinovuar herë pas here.

Në vitin 2012 është nënshkruar bashkepunimi për 4 vitet e ardhshme deri në vitin 2016.